De villa's bevinden zich in het Provençaalse dorp Malaucène, dichtbij allerlei trekpleisters.

shutterstock_362388035.jpg
 
 

MALAUCENE

Malaucène is een gemeente in het Franse departement Vaucluse (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur) en telt 2669 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Carpentras.

De oppervlakte van Malaucène bedraagt 45,3 km², de bevolkingsdichtheid is 58,9 inwoners per km². Malaucène ligt aan de voet van de beruchte berg Le Mont Ventoux en is daarom een trekpleister voor wielerliefhebbers.

 
 

DE PROVENCE

Provence gaat heel vanzelfsprekend samen met charme en het goede leven; dus bij uitstek geschikt als vakantiebestemming! met zijn vredige heuvels waar we de krekels kunnen horen zingen, de prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden, het struikgewas met de heerlijke geuren van tijm en rozemarijn, de indrukwekkende canyon van Verdon, de bijzondere calanques, de kleine kreekjes maar ook de zandstranden: werkelijk iedereen vindt hier iets van zijn gading!

 
 
bicycle-cycling-cyclist-38296.jpg

BEWEEG

Wie tot rust komt kan bergen verzetten. De Mont Ventoux in uw achtertuin, dat spreekt tot de verbeelding. Iedereen kent wel iemand die‘Le Géant’ per fiets beklommen heeft. Wie houdt van een sportieve dosis zuurstof hoeft zich niet te beperken tot de fiets. De streek biedt tal van mogelijkheden om een nieuwe adem te vinden. Wandelen, tracking, paardrijden, bergbeklimmen, golfen, noem maar op. En breng in de winter maar de skilatten mee, want met de Mont Ventoux heb je ook een skipiste in de achtertuin.

bright-herbs-object-971076.jpg

PROEF

De kracht van de Provençaalse keuken ligt in de eenvoud en de eerlijkheid van haar ingrediënten. Zalig genieten van deze eenvoudige specialiteiten met een fruitig Provençaals wijntje aan de rand van het zwembad dat is pas echt luxe.

malaucene_eglisestmichel_01.jpg

BELEEF

We kunnen het niet over de Provence hebben zonder de schitterende hooggelegen dorpjes van Luberon te noemen. Of de voormalige pauzenstad Avignon, de historische wijk van Aix-en-Provence, de antieke arena’s van Arles, de beroemde berg Sainte-Victoire, onsterfelijk gemaakt door de schilder Paul Cézanne, het stadje Saint-Rémy-de-Provence, de citadel van Sisteron of het aardewerk van het pittoreske dorp Moustiers-Sainte-Marie.

 
LePontdeL'Orme_12.jpg
 


PONT DE L'ORME

In de nabije omgeving bevinden zich verschillende culianire hotspots, zoals Pont de l'orme. Een hotel/restaurant dat door de eigenaars van La Provenca overgenomen is en heerlijke maaltijden serveert. Geniet hier op 100 meter van je villa van een heerlijk glas wijn of een goed glas Belgische gin.


 


 

BEREIKBAARHEID

Malaucène met de auto via A7: 2 afritten mogelijk
• Afrit Bollène: eerst richting Vaison la Romaine en dan Malaucène volgen.

• Afrit Avignon Nord: eerst richting Carpentras en dan Malaucène volgen.

Malaucène met de trein
TGV Méditerranée in Avignon, het station van Avignon ligt op 45 km van Malaucène.

Malaucène met het vliegtuig
• Luchthaven Avignon Caumont (dagelijkse verbindingen met Parijs via Air France). verschillende vluchten per week met FlyBe voor Engeland).

• Luchthaven Marseille-Marignane en Nîmes op 1u30 van Malaucène (nationale en internationale verbindingen: geregelde maatschappijen alsook RyanAir en EasyJet).


 
 
LePontdeL'Orme_97.jpg